Näkeminen

On niin vaikea uskoa, ellei omin silmin näe”, kuulen usein sanottavan. Vain harva on saanut nähdä enkeleitä tai muita Jumalan palvelijoita ja sotajoukkoon kuuluvia, saatikka Jumalaa itseään. 
Jeesuksen ensimmäiset seuraajat saattoivat sanoa puhuvansa siitä, minkä omin silmin olivat nähneet. Me saamme oppia tuntemaan kolmiyhteisen Jumalan Hänen oman testamenttinsa eli Raamatun Sanan avulla. 
Herra itse Pyhän Henkensä kautta avaa aivan kuin sielumme silmät näkemään ja uskomaan – Jumala on ja Häntä voimme rakastaa, vaikka emme ole Häntä nähneet. 

Perinteen mukaisesti Jeesus tuotiin vauvana temppeliin. Se, mitä Mooses joutui vuosisatoja aiemmin pakenemaan kallionkoloon, oli kirkkaana vanhan miehen, Simeonin käsivarsilla. 
Jumalan kirkkaus ja ääretön rakkaus murtautui esiin Kristuksessa – kaikki saivat sen nähdä. Mekin saamme nähdä ja uskoa!

Jumala näkee meidät jokaisen, olemme Hänelle tärkeitä. Ja uskomme mukaan kerran näemme Herramme kasvoista kasvoihin – silloin kaikki on selvää – uskomme vaihtuu lopulta näkemiseksi. 

Tiina Karhulahti

 

 

 

 

 

 

Tiina Karhulahti 
diakoniatyöntekijä 
Halsuan seurakunta
tiina.karhulahti@evl.fi

Sunnuntai 7.2.

Luuk. 2:22–33

Kun tuli päivä, jolloin heidän Mooseksen lain mukaan piti puhdistautua, he menivät Jerusalemiin viedäkseen lapsen Herran eteen, sillä Herran laissa sanotaan näin: ”Jokainen poikalapsi, joka esikoisena tulee äitinsä kohdusta, on pyhitettävä Herralle.” Samalla heidän piti tuoda Herran laissa säädetty uhri, ”kaksi metsäkyyhkyä tai kyyhkysenpoikaa”.
    Jerusalemissa eli hurskas ja jumalaapelkäävä mies, jonka nimi oli Simeon. Hän odotti Israelille luvattua lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen yllään. Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei kuolema kohtaa häntä ennen kuin hän on nähnyt Herran Voidellun. Hengen johdatuksesta hän tuli temppeliin, ja kun Jeesuksen vanhemmat toivat lasta sinne tehdäkseen sen, mikä lain mukaan oli tehtävä, hän otti lapsen käsivarsilleen, ylisti Jumalaa ja sanoi:
      - Herra, nyt sinä annat palvelijasi rauhassa lähteä,
      niin kuin olet luvannut.
      Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi,
      jonka olet kaikille kansoille valmistanut:
      valon, joka koittaa pakanakansoille,
      kirkkauden, joka loistaa kansallesi Israelille.
    Jeesuksen isä ja äiti olivat ihmeissään siitä, mitä hänestä sanottiin.