Puolustaja

Oikeudessa puolustaja eli asianajaja puolustaa asiakastaan. Jalkapallopelissä puolustaja puolustaa joukkuettaan kilpailijaa vastaan. Sodassa sotilas puolustaa maataan toisen maan hyökkäystä vastaan. Vanhempi puolustaa lastaan kiusaajia vastaan.

Jäähyväispuheessaan Jeesus lupasi opetuslapsilleen, että ei jättäisi heitä orvoiksi, sitten kun hän nousee taivaaseen. Hän sanoi rukoilevansa Isää, että
tämä lähettäisi heille toisen puolustajan, Totuuden Hengen matkakumppaniksi. Johanneksen käyttämä ilmaus puolustaja (parakletos) merkitsee sanan
mukaisesti ”vierelle kutsuttua”.
Totuuden Henki, Pyhä Henki on persoonallinen henki, joka puolustaa meitä siinä elämässä, jota me elämme suhteessa Jumalaan ja uskonasioihin.
Pyhä Henki neuvoo ja opastaa meitä oikealle tielle. Hän muun muassa puhuu, johdattaa, lohduttaa, muistuttaa, opettaa, virvoittaa, uudistaa ja luo uutta. Pyhä Henki antaa meille sellaista uskonvaloa ja ymmärrystä, jota meillä itsellämme ei ole.

Saamme elää elämäämme turvallisella mielellä, kun vierellämme kulkee puolustaja, Jumalan Pyhä Henki.

Minna Ventilä.

Minna Ventilä
diakoni
Kaustisen ja Ullavan seurakunta
minna-maaria.ventila@evl.fi

 

Sunnuntai 29.5.
Joh. 15:26–16:4

 

Jeesus sanoi:
    ”Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. Myös te olette minun todistajiani, olettehan olleet kanssani alusta asti.
    Olen puhunut teille tämän, ettei uskonne koetuksissa sortuisi. Teidät erotetaan synagogasta, ja tulee sekin aika, jolloin jokainen, joka surmaa jonkun teistä, luulee toimittavansa pyhän palveluksen Jumalalle. Näin he tekevät, koska he eivät tunne Isää eivätkä minua. Olen puhunut tämän teille siksi, että kun se aika tulee, te muistaisitte minun sanoneen tämän teille.”