Huolenpito

Minkälaista huolenpitoa olet kokenut saavasi elämäsi varrella tai olet itse antanut? Uskon, että näihin kysymyksiin on monenlaisia vastauksia, kuten on meitä vastaajiakin.
Taitaa olla myös niin, että aiheeseen huolenpito liittyy hyvin monenlaista. Kokonaisvaltainen kokemus siitä, miten elämä kantaa ja onko turvallinen ja luottavainen olo.
Minkälainen on oma kokemus omista vaikutusmahdollisuuksista, että voi kokea turvaa ja huolenpitoa?
Onko kaikki lopulta suuremmissa käsissä kuin mitä ihmisvoimin voi tehdä ja vaikuttaa?

Paavali tiesi ja tunsi ihmisen nousut ja laskut. Hän oli kokenut köyhyyden, nälänhädän ja myös rikkauden tuoman aineellisen yltäkylläisyyden.
Oli yksi, joka kantoi häntä kaiken keskellä. Paavali kesti kaiken elämiseen kuuluvan heilahtelun Hänen avullaan, joka antaa voimaa.
Saamme ottaa esimerkin mukaisesti kaiken olemassaolomme iloineen ja suruineen Jumalan kädestä.

Camilla Honkala
johtava
Kokkolan suomalainen seurakunta
camilla.honkala@evl.fi

Sunnuntai 20.9.

Fil. 4:10-14

Jeesus vaelsi eteenpäin opetuslastensa kanssa ja tuli erääseen kylään. Siellä muuan nainen, jonka nimi oli Martta, otti hänet vieraakseen. Martalla oli sisar, Maria. Tämä asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettaan. Martalla oli kädet täynnä työtä vieraita palvellessaan, ja siksi hän tuli sanomaan: ”Herra, etkö lainkaan välitä siitä, että sisareni jättää kaikki työt minun tehtäväkseni? Sano hänelle, että hän auttaisi minua.” Mutta Herra vastasi: ”Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.”