Halsuan kirkon alttari.

Jumalanpalvelus on seurakunnan keskus

Messu eli jumalanpalvelus kokoaa kristityt yhteen. Sunnuntaina vietetään messua tai jumalanpalvelusta, koska sunnuntai on kristittyjen pyhäpäivä. Jo yli 100 000 kertaa kristityt ovat sunnuntaina kokoontuneet kohtaamaan toisiaan ja muistelemaan Jeesusta. Vuosisatojen kuluessa pyhäpäivän viettämiseen on kehittynyt oma järjestyksensä ja eri kulttuureihin sopivat tapansa. Kokoontumisten sisältö on kuitenkin kaikkialla maailmassa sama: rukoillaan tärkeiden asioiden puolesta, luetaan Raamattua, saarnataan ja nautitaan ehtoollista, yhteistä ateriaa.

Jumalanpalveluksia suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Jumalanpalvelusta vietetään pyhäpäivinä klo 10. Jumalanpalvelukset voivat olla myös kyläkirkkoja tai perhekirkkoja.

Ellet pääse kirkkoon, Halsuan kirkossa pidettäviä jumalanpalveluksen voi kuunnella myös netin kautta.

Ehtoollisleipä ja -viini

Halsuan kirkossa on tarjolla sekä vehnästä valmistettua että gluteenitonta ehtoollisleipää erillisellä lautasella. Gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Ehtoollisviini on alkoholillista. Mikäli haluaa alkoholitonta viiniä, siitä on hyvä ilmoittaa suntiolle jo ennen jumalanpalveluksen alkua.