Yhteisvastuu 2021 tukee vähävaraisia vanhuksia

Yhteisvastuukerääjiä lippaneen ja liiveineen yhteiskuvassa. Yhteisvastuukeräyksen nettiosoite tekstinä kuvan päällä.

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon.

Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata ja sen taustalla on monenlaisia syitä. Myös puuttumiskeinot ilmiöön ovat monimuotoisia.

Yhteisvastuukeräyksen kotimaisina valtakunnallisina kumppaneina ovat Kirkon diakoniarahasto sekä Seurakuntaopiston kokoama kansanopistoverkko. Diakoniarahasto kohdentaa Yhteisvastuuvarat kokonaisvaltaiseen avustustoimintaan yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä autetaan taloudellisen ahdingon korjaamisessa ja elämänlaadun kohentamisessa. Seurakuntaopisto kokoaa valtakunnallisen kansanopistoverkoston, joka tulee toteuttamaan ikäihmisille maksuttomia taloudenhallinnan koulutuksia sekä digitaitojen valmennusta vuodesta 2022 alkaen.

Keräävän seurakunnan toivotaan käyttävän oman tuotto-osuutensa paikallisten tarpeiden mukaisesti ikäihmisten ahdingon helpottamiseen. Kirkkohallituksen täysistunto kannustaa seurakuntia laaja-alaiseen yhteistyöhön.

”Seurakuntien näkökulmasta teemaan voi löytyä useampia paikalliseen yhteistyöhön kannustavia teemoja. Yhteisvastuukeräys voi luoda seurakunnille mahdollisuuden yhteiseen työhön eri paikkakuntien ihmisten hyväksi. Keräys tukee seurakuntien verkostoitumista kuntien, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.”

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2021 tuotolla tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista monialaisesti Yhteisvastuun kansainvälisen kumppanin, Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston työllä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaa tulee olemaan Uganda.

Kampanjan avaus on 7. helmikuuta 2021, mutta lahjoittaa voi jo nyt.

Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti ja vuoden 2021 keräyksen esimiehenä Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo

Lue lisää keräyksestä osoitteessa yhteisvastuu.fi

YV-keräyksen valtakunnalliset tilinumerot

• Nordea FI16 2089 1800 0067 75