Konfirmoitavat ehtoollisella.

Rippikoulusta eväitä elämään

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Se on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä, kun yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita.

Kasteessa Jumala kutsui sinut yhteyteensä. Kasteen perusteella ja uskon kautta olet myös maailmanlaajuisen perheen, Kristuksen kirkon, jäsen. Kristillinen kirkko on aina opettanut niitä, jotka se on kastanut tai jotka haluavat kasteelle. Rippikoulu on osa kirkon antamaa kasteopetusta. Rippikoulussa opit tuntemaan itseäsi, toisia ja Jumalaa. Uskallat kulkea paremmin, kun on hyvää matkaseuraa.

Useimmiten rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu aloitetaan syksyllä yhteisellä INFO-tilaisuudella, jossa nuoret saavat tietoa tulevasta rippikouluvuodesta. Seurakuntaan tutustuminen tapahtuu talven aikana, keräten merkintöjä rippikouluvihkoon erilaisista seurakunnan tapahtumista.

Kevään aikana pidetään ennakko-opetustunteja ja etukäteisleiri. Kesällä on vuorossa rippileiri. Rippileiri huipentuu konfirmaatioon, joka on uskon vahvistamista, antaa oikeuden kirkolliseen vihkimiseen ja kummin tehtävään.

Rippikoulu 2023

  • su 15.1. klo 10 Rippikoulun starttimessu ja info
  • 31.3.-1.4. Etko-leiri Majakassa
  • 5.6.-10.6. Rippileiri Majakassa
  • to 15.6. klo 18 Konfirmaatioharjoitus
  • su 18.6. klo 10 Konfirmaatiomessu

 

Vanhemmat

Vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita seurakunnan tilaisuuksiin yhdessä rippikoululaisen kanssa. On hienoa jos vanhemmat osallistuvat nuoren kanssa yhdessä jumalanpalveluksiin tai kyselevät nuorelta, mitä nuortenillassa ja rippikoulussa on opetettu ja mitä nuori opetuksesta ajattelee.