Tapahtui

 

Joulun ihme tapahtui ensimmäisenä jouluyönä Betlehemin tallissa. Karun paikan ympärille kietoutui historiallisten tapahtumien ketju. Todeksi tuli keisarin käsky, ihmisten liikehdintä sekä Jumalan armoteko. 
Jouluevankeliumi ei ala kuvitelmilla, vaan heti tartutaan aikaan, paikkaan ja henkilöihin. Tulokulma on suora siihen maailmaan, jossa mekin elämme. 

Paljon tapahtuu vieläkin. Huomasimme sen, kun kuljimme taas yhdestä joulusta toiseen. Paljon saavutimme ja jotakin menetimme. Koko maailmassa tapahtui yllättäviä asioita. Iloksemme ihmiskunta yhdisti voimansa, ja pian ovat käytössämme uudet koronarokotteet. 
 
Taivaan Isä antoi ensimmäisen joulun tapahtumat tuodakseen ajattoman avun koko maailmalle. Epäusko oli levinnyt kaikkialle, eikä siihen ollut vastalääkettä.
Silloin tietyssä ajassa ja paikassa tapahtui Jeesuksen syntymä. 
Juha Karhulahti.

Silloin annettiin toivo kaikille kansoille. Ilosanoma Jeesuksen syntymästä tuo parantavan rakkauden meidänkin aikaamme ja uskoomme.

Rauhallista joulua ja siunattua uutta vuotta!


Juha Karhulahti
kirkkoherra
Halsuan seurakunta
juha.karhulahti@evl.fi

Luuk. 2:1–14

Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.
    Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.
    Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.” Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:
      - Jumalan on kunnia korkeuksissa,
      maan päällä rauha
      ihmisillä, joita hän rakastaa.