Musiikki

Musiikkitoiminta syksyllä 2016

• Kirkkokuoron harjoitukset keskiviikkoisin klo 19 seurakuntatalolla (alkaa viikolla 34)
  • Nuorten kuoro kokoontuu joka toinen perjantai nuorten oloiltojen yhteydessä. Lisätietoja Jaana Niininen p. 040-7786792.
  • Manna - naistenlauluryhmän harjoitukset torstaisin klo 19. Kysy lisätietoja kanttorilta tai Maarit S. Hotakaiselta.
  • Miesten lauluryhmä Halla. Simo Venetjoki ohjaa.
  • Kaikkiin kokoontumisiin uudet laulajat ovat tervetulleita! Lisätietoja kanttori Anni-Mari Kentalalta 044 2056989

Musiikin ja jumalanpalveluksen vastuuryhmä

Syksyn toimintaa on suunnitellut vastuuryhmä viranhaltijoiden (Juha, Anni-Mari) kanssa. Ryhmään kuuluvat Satu Riihimäki, Maria Jussinmäki, Erkki Hietalahti, Kimmo Riekko, Jenni Kentala.

Musiikki seurakunnassa - Toiminta-ajatus

• Jumalanpalvelus on keskus. Musiikkitoiminta suuntautuu messuun
  • Musiikki - ja erityisesti laulaminen yhdessä - on keskeinen sisältö kaikissa seurakunnan tapahtumissa.
  • Musiikin tehtävänä on johdattaa sydän kosketuksiin hyvän ja kauniin kanssa ja ilahduttaa mieltä. Kun kirkon sanoma yhdistyy musiikin kanssa, syntyy viides evankeliumi.
  • Hengellinen musiikki ilmaisee Jumalan salaisuutta ja ilmoitusta
  • Kirkollinen musiikki herkistää aisteja ja panee ne liikkeelle, niin että voimme tavoittaa tuonpuoleisen, Jumalan maailman (O. Messiaen)

Musiikki seurakunnassa - Tavoitteet

• Jumalanpalveluksia suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Kyläkirkot, perhekirkot jne.
  • Pyritään innostamaan lapsia ja nuoria. Kasvatetaan tulevaa laulajasukupolvea – kuorolaiset, kirkossakävijät, seurakunnan aktiivit.
  • Ylläpidetään ja kehitetään laulamisen kulttuuria ja laulutaitoa: virret, hengelliset laulut, rukoushetkien sävelmät ovat ahkerassa käytössä.
  • Pyritään madaltamaan kynnystä kuorolauluun.
  • Viljellään tietoa: Laulutaitoa voi kehittää – ja itseilmaisua helpottaa. ”Kaikki ovat kehityskelpoisia.”
  • Virsilauluiltoja ja muita yhteislaulutilaisuuksia järjestetään.
  • Vietetään hetkipalveluksia - esimerkiksi aamurukous Laudes.
  • Ollaan rikkaasti yhteistyössä seudun musiikkiryhmien kanssa ja kutsutaan heitä mukaan jumalanpalveluksiin.