Uutislistaukseen

Uskontojen yhteinen rukoushetki rauhan puolesta

Uskontojen yhteisen rukoushetken esirukoilijoiden kuvat yhteisessä ilmoituksessa.

Kirkon viestintä

Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään suorana Yle TV1:llä Rauhanrukous Ukrainan puolesta. Rauhanrukous on ekumeeninen ja uskontojen yhteinen rukoushetki. Tilaisuus järjestetään Helsingissä sijaitsevassa Alppilan kirkossa, jossa valmistaudutaan tällä hetkellä myös Ukrainasta tulevien pakolaisten hätämajoitukseen.  

Mukana Rauhanrukouksessa Ukrainan puolesta on eri kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien edustajia. Rauhanrukousta ovat toteuttamassa Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta, kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta, Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin, Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva Suomen Baptistikirkosta.

Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sekä Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.  

Piispa Mari Leppänen pitää tilaisuudessa puheen. Sen lisäksi eri uskontokuntien edustajat rukoilevat yhdessä. Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmi 31, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan heidän kanssaan ympäri maailmaa. 

Tilaisuutta ovat toteuttamassa myös Oleksii ja Mira Prykhodko sekä Irena Datsko Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:stä. Kallion seurakuntalaiset rukoilevat esirukouksia ja tuohukset syttyvät rauhan puolesta. Tilaisuutta ovat järjestämässä myös Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura.

Laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun. Grex Musicus-kuoro laulaa ja musiikissa ovat mukana myös Dagmar Õunap ja soitinyhtye. Yhteislauluina lauletaan ukrainalaissyntyisen Dimitri Bortnjanskin säveltämä virsi 369 Nyt päivä laskee, pilvi peittää ja virsi 600 Hyvyyden voiman ihmeellisen suojaan.  

Rauhanrukous-tapahtuma Ukrainan puolesta järjestetään sunnuntaina 13.3. klo 10 Alppilan kirkossa. Tilaisuus esitetään Yle TV1:llä ja se on myös katsottavissa Yle Areenassa.   

Lisätiedot:  

Kirkkoherra Riikka Reinariikka.reina@evl.fi, p. 09 2340 3610 

Ohjelmapäällikkö Kimmo Saares, kimmo.saares@evl.fi, p. 050 551 9611 

11.3.2022 12.38