Uutislistaukseen

Kokoontumisrajoitukset tekevät tilaisuuksista virtuaalisia

Muutokset paikallisessa koronatilanteessa vaikuttavat Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksiin ja tapahtumajärjestelyihin.

Palavia kynttilöitä.

Teksti: Mari Hautamäki

Sisätiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärän ollessa rajoitettu 20 henkeen, on seurakuntalaisilla mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin vain striimin välityksellä. Kirkot voivat kuitenkin olla auki hiljentymistä varten. 
Kaikki rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa suositellaan kuorotoiminnan siirtämistä tauolle 21. joulukuuta saakka. 
Lasten kerhotoiminta jatkuu voimassaolevat turvajärjestelyt huomioiden. Myöskään Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä. 
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on siirtynyt varhennetulle joulutauolle. Avamme vuodenvaihteen jälkeen koronatilanteen salliessa. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja. 
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.
Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa järjestettävien hautajaisten enimmäisosallistujamäärä on 20 henkilöä.
Hautaan siunaamisessa voi pastoraalisen harkinnan perusteella olla hieman enemmän osanottajia, jos kahden metrin turvavälejä ja muita turvaohjeita kyetään noudattamaan. 
Tilaisuuden tulee kuitenkin kaikissa tapauksissa olla ”pienimuotoinen”. Sama ohjeistus pätee myös seurakunnan tiloissa oleviin muistotilaisuuksiin.
Kastetilaisuuksia järjestetään toistaiseksi vain kirkossa, ei kotioloissa.
Myös työpaikkojen hartaustilaisuuksissa noudatetaan 20-hengen ensimmäisosallistujamäärää.

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään pienimuotoisesti, kokoontumisrajoitukset sekä hygieniasuositukset huomioiden järjestämään, kerätään osallistujien yhteystiedot.
Tiedot kerätään mahdollista terverveysviranomaisten tekemää koronavirusaltistumisten jäljittämistä varten. 
Seurakunta noudattaa henkilötietojen käsittelyssä hyviä tietosuojan periaatteita. Omien yhteystietojen ilmoittaminen on vapaaehtoista, ja tietojen keruu perustuu henkilön suostumukseen. 
Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään. 

2.12.2020 10.30