Uutislistaukseen

Päivän rukoushetket saatavilla verkossa - löydä oma tapasi rukoilla

Hiljaisuuden Ystävät ja Suomen Pipliaseura julkaisevat helatorstaina 21.5. päivittäisten rukoushetkien viettoon tarkoitetun raamattu.fi/kirkkovuosi -sivustonLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Materiaalin toivotaan helpottavan hetkipalvelusten rukoilemista ja raamatunlukua niin seurakunnissa kuin yksityisesti.

Kädessä olevan kännykän ruudulla näkyy rukouspalvelun verkkosivu. Kuva: Suomen Pipliaseura

Raamattu.fi -rukouspalvelusta tekstit saa myös eri kielillä. Kuva: Suomen Pipliaseura

Hiljaisuuden Ystävät ja Suomen Pipliaseura julkaisevat helatorstaina 21.5. päivittäisten rukoushetkien viettoon tarkoitetun raamattu.fi/kirkkovuosi -sivustonLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Materiaalin toivotaan helpottavan hetkipalvelusten rukoilemista ja raamatunlukua niin seurakunnissa kuin yksityisesti.

Päivittäisten rukoushetkien tekstit kokoavaa verkkosovellusta ei ole aiemmin Suomessa ollut tarjolla. Sivusto tarjoilee vuoden jokaiselle päivälle kolme lukukappaletta aamurukoukseen ja iltarukoukseen. Kirkkovuoden mukaiset tekstit kiertävät Raamatun keskeiset sisällöt kolmessa vuodessa läpi.
”Ihmisten tarve rukoilla ja lukea Raamattua on tämän poikkeuksellisen kevään aikana selvästi kasvanut, mikä näkyy Raamattu.fi -sivuston tilastoissa. Nyt julkaistava uusi osio on mainio apuväline päivittäiseen raamatunlukuun niin uusille kuin tottuneillekin lukijoille”, kommentoi Antti Siukonen Suomen Pipliaseurasta.

Rukous kuuluu kaikille kristityille ja uusi apuväline helpottaa sen ottamista osaksi arkea. Mika K T Pajunen Hiljaisuuden Ystävistä kannustaa: ”Säännöllisessä tekstien lukemisessa ja rukoukseen sitoutumisessa on oma voimansa. Sen rytmissä on hyvä hengittää yhdessä toisten kanssa.”

Päivän rukoushetkien tekstit ovat saatavilla helposti mobiilisti. Valikosta löytyvät Suomen evankelis-luterilaisen kirkon aamu- ja iltarukouksen tekstit sekä Englannin kirkon päivittäiset tekstit. Molemmilta kirkoilta on saatu luvat teksteihin. Suomen Anglikaaninen kirkko on avustanut ekumeenisessa hankkeessa ja tuottaa jatkossakin käännöksiä kirkkovuoden mukaisiin rukouksiin.

Uutta palvelua voidaan käyttää muun muassa seurakuntien rukoushetkissä, rippikouluissa, hiljaisuuden retriiteissä ja kristittyjen henkilökohtaisen raamatunluvun ja rukouksen tukena. Materiaaleja voi käyttää vapaasti soveltaen, joko satunnaisesti tai säännöllisesti, ja valita luettavaksi kaikki tekstit tai osan niistä. Raamattu.fi -palvelusta tekstit saa esiin myös eri kielillä.

Päivän rukoushetket Facebook-sivulla voi liittyä eri paikoista striimattaviin hetkipalveluksiin aamuin ja illoin. Niihin voi jälkikäteen palata myös tallenteina.
”Olet tervetullut rukoilemaan juuri silloin ja siksi ajaksi kuin se sinulle sopii. Rukoushetket eivät ole suoritusta tai itseilmaisua vaan liittymistä kirkon jatkuvan rukouksen virtaan. Joku rukoilee aina jossain päin maailmaa”, muistuttaa Mika K T Pajunen.

Liity maailmanlaajuiseen rukoushaasteeseen helatorstaista helluntaihin

Erityinen rukousjakso on luvassa helatorstaista helluntaihin 21.–31.5. Silloin on hyvä hetki kokeilla uutta sivustoa, seurata Päivän rukoushetket FB-sivua tai rukoilla muuten.

Tulkoon Sinun Valtakuntasi -rukousliikeLinkki avautuu uudessa välilehdessä on muutamassa vuodessa kasvanut kansainväliseksi ja ekumeeniseksi kutsuksi rukoukseen. Vuosisatojen ajan kristityt ovat kokoontuneet helatorstain ja helluntain välisenä aikana rukoilemaan Pyhän Hengen saapumista. Tulkoon Sinun Valtakuntasi ammentaa tästä traditiosta. Mukana on kirkkoja yli 65 tunnustuskunnasta 178 maassa.

15.5.2020 13.24