Uutislistaukseen

Sunnuntairetki suuntautuu Halsualle

Halsuan seurakunta on kuulunut jo reilut kolme vuotta Kokkolan seurakuntayhtymään. Silti Halsua on monelle Kokkolan seudun asukkaalle melko vierasta aluetta.

Punainen partiomaja Haukanpesä joen varressa.

Ensi sunnuntaina on tilaisuus tutustua Halsuaan retkipäivän merkeissä. Halsuan seurakunnassa vietetään silloin Kansanlähetyksen lähetyspyhää Partiomaja Haukanpesällä. 
Päivä alkaa ulkoilmamessulla, jossa kirkkoherra Juha Karhulahti toimii liturgina ja Keski-Pohjanmaan Kansanlähetyksen piirijohtaja Tuisku Winter saarnaa. 

Messun jälkeen on grilli kuumana. Tarjolla on kevyt kenttälounas, josta on vapaaehtoinen maksu lähetystyön hyväksi. 
Lapset pääsevät kiertämään raamatturastirataa. Halsualainen lauluryhmä Ruska musisoi. Luvassa on myös kolmen ihmisen haastattelu uskon avautumisesta ja merkityksestä arkielämässä. 
Retken päätteeksi kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua myös Halsuan kirkkoon, joka on vuosina 1825-1826 rakennettu, pohjaltaan tasavartinen ristikirkko.
Mukaan retkipäivään kannattaa ottaa eväitä ja juomavettä, istuinsuoja, hyttyskarkotetta ja tuulen ja sateen pitävä vaatetus. 
Partiomaja Haukanpesältä löytyy myös ulko-wc.

Haukanpesä sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Penninkijoen varressa, Kokonkankaan alueella. Halsuan kirkonkylältä on Haukanpesälle matkaa noin 12 kilometriä. 
Perille löytää kirjoittamalla Google Mapsiin Haukanpesäntie, Halsua, tai tulemalla yhteislähtöön Halsuan Ylikylän kylätalolle. 


Kaikenikäisten retki Partiomaja Haukanpesälle
su 27.8. klo 10–14. 
Yhteislähtö klo 9.30 Halsuan Ylikylän  kylätalolta

24.8.2023 12.13