Koronavirustilanne muuttaa seurakuntien toimintaa

Yhteyttä ylläpidetään uusin keinoin

Halsuan seurakunnan normaali viikkotoiminta jää toistaiseksi tauolle.
Seurakunnassa noudatetaan valtioneuvoston määräyksiä. Siksi hoidetaan vain kirkolliset toimitukset (hautaus, kaste, häät) sekä nettijumalanpalvelukset.

Jumalanpalvelukset netin välityksellä

Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalveluksen seurakunta ja siihen liittyvä Hengen yhteys muodostuvat nyt etäyhteyksin siihen osallistuvien kuulijoiden kesken.

Jumalanpalvelus toimitetaan 22.3. klo 10 papin, kanttorin, suntion ja muiden avustajien toimesta. Siinä palvelevat Juha Karhulahti, Henna Mäkinen, Kaarina Koivisto, Tiina Karhulahti, Satu Riihimäki ja Jenni Kentala.
Jumalanpalvelus on kuultavissa klo 12 nettisivujen etusivun "Kuuntele jumalanpalvelus tästä" -linkin kautta.

Jumalanpalveluksessa veisattavat virret luetellaan jumalanpalveluksen aluksi.
Ellei sinulla ole kotona virsikirjaa, virret voi etsiä älypuhelimesta osoitteesta virsikirja.fi.

Jumalanpalveluksen jälkeen klo 13-15 kirkon ovet ovat auki niille, jotka haluavat hiljentyä ja rukoilla tutussa kotikirkossa. Paikalla on myös seurakunnan työntekijä, jonka kanssa voi keskustella ja rukoilla tarvittaessa. Kirkkoon ei voi kokoontua enempää kuin kymmenen ihmistä kerralla.

Netistä löytyy myös muita verkkohartauksia sekä linkkejä hengellisiin radio- ja tv-ohjelmiin.

Kirkolliset toimitukset

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin, yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien. Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä seurakunnan työntekijät mukaan lukien.

Ulosveisuita ei suositella pidettäväksi. Omaisten halutessa sellainen voidaan kuitenkin
pitää ulkotilassa samoin osallistujarajoituksin.

Hautajaisissa suositaan ensisijaisesti haudalla tapahtuvaa siunaamista.
Suosituksena on, että muistotilaisuutta ei järjestetä lainkaan tai se järjestetään
suurempana tilaisuutena myöhemmin. Jos kuitenkin haluaa järjestää muistotilaisuuden
tässä tilanteessa, voi siihen osallistua enintään 10 ihmistä.

Keskusteluapua

Seurakunnissa pohditaan nyt vaihtoehtoisia toimintamuotoja. Ajantasaisin tieto uusista
toimintamuodoista löytyy seurakuntien nettisivuilta ja sosiaalisesta mediasta.

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat kuuntelijaa huolissasi. Päivystäjät
ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Lue myös, miten lasten, nuorten ja perheiden kanssa voi puhua koronaviruksesta.

Seurakunnan työntekijät hoitavat myös rajoitusten aikana sielunhoidollisia ja diakonisia tehtäviä, ja yksityisehtoollinen järjestetään pyydettäessä.

Seurakuntalaisia kehotetaan yhteiseen esirukoukseen toinen toistemme ja erityisesti sairaiden ja hoitohenkilökunnan puolesta maailmanlaajuisesti.

- Rukoillaan, että Taivaan Isä antaisi kaikille voimia ja antaisi epidemian laantua mahdollisimman pian. Yhteiseen esirukoukseen pyydetään liittymään kodeissa sekä aamu- että iltarukousten yhteydessä, sanoo kirkkoherra Juha Karhulahti.

Tässäkin tilanteessa olemme Kaikkivaltiaan Isän hyvässä huolenpidossa.

Rukous epidemian aikaan

Rukoilemme niiden puolesta,
joita sairauden eteneminen pelottaa
ja epätietoisuus tulevasta ahdistaa.
Anna heille luottamusta sinun hoitoosi.
Rukoilemme hoitotyössä olevien puolesta.
Anna heille viisautta ja voimaa sairaiden kohtaamiseen.
Kiitämme kaikista niistä, jotka sinun työtovereinasi
hoitavat sairaita ja kuolevia.
Auta meitä elämään rohkeasti sinuun turvaten.
Ole meidän kanssamme elämässä ja kuolemassa.

LF_190925_0645_kopio.jpg

17.03.2020Koronavirustilanne muuttaa seurakuntien toimintaa