Tiedote 16.3.2020

”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat
paimensauvallasi.” (ps.23)

Saamme olla aina turvallisella mielellä, sillä vaarojenkin keskellä meistä pidetään hyvää huolta. Monet enkelit ovat meidän ja lähimmäistemme lähellä hoitamassa suojelijan tehtäviä. Hyvä Paimen, Jeesus Vapahtajamme, on luvannut olla kanssamme joka päivä maailman loppuun saakka. Rukouksin saamme kääntyä aina hänen puoleensa ja hänen lohduttava viestinsä on ajasta aikaan sama: ”Älä pelkää!” Raamattumme lupauksiin luottaen otamme jokaisen päivän sellaisena kuin se meille annetaan. Nyt on tehtävämme seurakunnassa huolehtia edelleen jumalanpalveluksista ja toimituksista sillä tavoin kuin se on mahdollista sekä rukoilla paljon ja lohduttaa niitä joiden mieli on murheellinen.

Suomen luterilaisen kirkon piispat antoivat yhteisen toimintaohjeen seurakunnille siitä, kuinka hengellinen toiminta järjestetään nyt poikkeuksellisen Korona –virus tartuntavaaran aikana. He ovat ohjeistaneet, että jumalanpalvelukset jatkuvat, mutta ne toimitetaan ilman
kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.

Halsuan seurakunnassa jumalanpalvelus toimitetaan 22.3. klo
10 papin, kanttorin, suntion ja muiden avustajien toimesta. Jumalanpalvelus on kuultavissa klo 12 Halsuan seurakunnan kotisivulla olevan linkin kautta. Osoite kotisivulle on www.halsuanseurakunta.fi ja sen etusivulla
on linkki ”Kuuntele jumalanpalvelus tästä”
. Jumalanpalveluksen seurakunta ja sen Hengen yhteys muodostuu nyt etäyhteyksin siihen osallistuvien kuulijoiden kesken. Jumalanpalveluksen jälkeen klo 13-15 kirkon ovet ovat auki niille, jotka haluavat hiljentyä ja rukoilla tutussa kotikirkossa.
Paikalla on myös seurakunnan työntekijä, jonka kanssa voi keskustella ja
rukoilla tarvittaessa.

Myös kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin.
Piispat ovat ohjeistaneet että ”yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä”. Tilaisuuksia
suunnitellessa sovitaan tarkemmin yksityiskohdista.

Piispat kehottavat nyt seurakuntia ja kristittyjä rukoilemaan erityisesti sairaiden ja sairastumista pelkäävien puolesta. Kirkossa muistetaan esirukouksessa erityisesti terveydenhoitohenkilökuntaa ja muita kriisin keskellä vastuuta kantavia. Kirkon pysyvänä rukousaiheena on myös tasavallan presidentti, eduskunta ja maan hallitus sekä muut päättäjät. Kirkon esirukous ei kuitenkaan tunnusta rajoja, vaan sulkee sisäänsä kaikki maat ja kansat tämän ajankohtaisen globaalin koronatilanteen keskellä.

Piispat muistuttavat meitä kaikkia siitä, että kirkkoa tarvitaan juuri nyt. Vaikka
joudumme sulkemaan tiloja ja toimintoja, silmien, korvien ja sydänten on oltava sitäkin enemmän auki. Tasavallan presidentin kehotuksen mukaisesti meidän on syytä lisätä henkistä läheisyyttä, vaikka fyysistä etäisyyttä joudutaankin kasvattamaan.

Siunausta kaikille seurakuntalaisille!

Juha Karhulahti