Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua. Se on kuuntelemista, tukemista ja rinnalla kulkemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Työtä tehdään pääosin kotikäynneillä ja laitoksissa.

Työntekijään voit olla yhteydessä soittamalla ja sopimalla tapaamisesta / kotikäynnistä.

Ota rohkeasti yhteyttä elämän iloissa ja suruissa!

Juha Karhulahti p. 050 036 1174

Syntymäpäivät

Seurakunta kutsuu kaikki 70, 75 ja 80 vuotta täyttävät yhteiseen syntymäpäiväjuhlaan. Juhla pidetään touko-kesäkuun aikana. Mikäli haluat papin tai diakoniatyöntekijän tervehdyskäyntiä syntymäpäiväsi merkeissä, ilmoita siitä joko työntekijälle suoraan tai kirkkoherranvirastoon.

Seurakunnan työntekijät käyvät onnittelukäynnin 85 ja 90 vuotiaiden ja sitä vanhempien luona. Käynneistä pyritään sopimaan etukäteen puhelimitse.

Kehitysvammaistyön pappi esittäytyy

"Olen kehitysvammaistyön pappi Tuire Wuorijärvi. Työalueenani ovat Järvi-Pohjanmaan, Isonkyrön ja Kokkolan rovastikunnat. Käyn asumisyksiköissä, toimintakeskuksissa ja kouluissa, teen kriisi- ja sielunhoitotyötä ja olen mukana seurakuntien järjestämässä toiminnassa. Yhteistyössä seurakuntien kanssa järjestämme erityisrippikouluja.

Minuun voit ottaa yhteyttä, jos esim. haluat rippikouluun, tarvitset keskusteluapua, toivot hartautta tai ehtoollista, tai tarvitset tukea kriisitilanteissa tai surun kohdatessa. Ota yhteyttä puh. 050 4746886, tuire.wuorijarvi@eskoo.fi. "

Vapaaehtoistyö

Diakoniatyön suunnittelussa kuin toteutuksessakin vapaaehtoiset seurakuntalaiset ovat ensiarvoisen tärkeitä. Työhön osallistuu diakoniatyön johtokunta, kylienkylätoimikunnat ja joukko muita vapaaehtoisia.

"Arkienkeleitä tarvitaan"

Diakoniatyössä tarvitaan vapaaehtoisia; tapahtumissa avustajina, emännän apuna keittiössä,  musiikkitehtävissä jne. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä sinulle sopivaa tapaa toimia ja olla apuna seurakunnan toiminnassa. Auttavia käsiä ja kuuntelevia korvia ei ole koskaan liikaa.

"Kantakaa toistenne kuormia, niin te toteutatte Kristuksen lain." Gal 6:2

Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80.

Puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä -03 saakka,
muina päivinä klo 01 saakka.
Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi löytyy Palveleva chat sekä Palveleva netti.