Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua. Se on kuuntelemista, tukemista ja rinnalla kulkemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Työtä tehdään pääosin kotikäynneillä ja laitoksissa.

Työntekijään voit olla yhteydessä soittamalla ja sopimalla tapaamisesta / kotikäynnistä.

Ota rohkeasti yhteyttä elämän iloissa ja suruissa!

Diakoni Susanna Heikkilä

p. 040 56 18 428

Säännöllinen toiminta

Tervetuloa mukaan hiljentymään, laulamaan, vaihtamaan kuulumisia ja keskustelemaan!

KESKUSTELUPIIRI

Seurakuntatalolla kerran kuukaudessa klo 12 - 13.30.

AIKUINEN-LAPSIKERHO

Aikuinen-lapsikerho on kohtaamispaikka, johon lapsi tulee yhdessä aikuisen kanssa. Kerhossa hiljennytään hartauteen, leikitään, askarrellaan ja jaetaan yhdessä arjen kysymyksiä.

Aikuinen-lapsikerho kokoontuu torstaisin klo 9.30 - 11.30. Tervetuloa mukaan!

KEVAKERHO

Kehitysvammaisten kerho kokoontuu Pihlajatuvalla kerran kuukaudessa.

Tarkemmat ajankohdat, tietoa sururyhmästä, tapahtumista, virkistyspäivistä ja leireistä saat kirkollisista ilmoituksista tai diakoniatyöntekijältä.

Syntymäpäivät

Seurakunta kutsuu kaikki 70 ja 75 vuotta täyttävät yhteiseen syntymäpäiväjuhlaan. Juhla pidetään touko-kesäkuun aikana. Mikäli haluat papin tai diakoniatyöntekijän tervehdyskäyntiä syntymäpäiväsi merkeissä, ilmoita siitä joko työntekijälle suoraan tai kirkkoherranvirastoon.

Seurakunnan työntekijät käyvät onnittelukäynnin 80, 85, 90 vuotiaiden ja sitä vanhempien luona. Käynneistä pyritään sopimaan etukäteen puhelimitse. Täyttäessäsi 81-84 vuotta tai 86-89 vuotta sinua tervehtii kylätoimikuntasi jäsen.

Vapaaehtoistyö

Diakoniatyön suunnittelussa kuin toteutuksessakin vapaaehtoiset seurakuntalaiset ovat ensiarvoisen tärkeitä. Työhön osallistuu diakoniatyön johtokunta, kylienkylätoimikunnat ja joukko muita vapaaehtoisia.

"Arkienkeleitä tarvitaan"

Diakoniatyössä tarvitaan vapaaehtoisia; tapahtumissa avustajina, emännän apuna keittiössä,  musiikkitehtävissä jne. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä sinulle sopivaa tapaa toimia ja olla apuna seurakunnan toiminnassa. Auttavia käsiä ja kuuntelevia korvia ei ole koskaan liikaa.

"Kantakaa toistenne kuormia, niin te toteutatte Kristuksen lain." Gal 6:2

Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80.

Puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä -03 saakka,
muina päivinä klo 01 saakka.
Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi löytyy Palveleva chat sekä Palveleva netti.