,

Nuorisotyö

Nuorisotyö on seurakunnan järjestämää toimintaa yläkouluikäisille ja vanhemmille nuorille. Nuorisotyön tarkoituksena on pitää nuoret aktiivisesti toiminnassa mukana ja tarjota hengellinen vaihtoehto vapaa-ajan viettoon sekä tukea ja vahvistaa nuoren kasvamista kohti aikuisuutta. Iltojen ja kokoontumisien yhteydessä on myös mahdollisuus jutella ja keskustella mieltä askarruttavista asioita työntekijän kanssa.

Nuorisotyön tavoitteena on, että nuori vahvistuisi siinä uskossa, johon hänet on kastettu. Tule mukaan nuorteniltoihin, retkille, leireille, isoskoulutukseen ja muihin tapahtumiin.

Nuorisotyö on yhteistä Vetelin seurakunnan kanssa.

Nuorten toiminta

Nuortenillat perjantaisin, vuoroviikoin Mäntyristillä ja Halsuan seuriksella

klo 19-22.

Nuortenilloissa pohdiskellaan ajankohtaisia asioita, viivytään hetki Raamatun sanoman äärellä, keskustellaan mieleen nousevista kysymyksistä, työskennellään ryhmissä, leikitään ja hiljennytään hartauteen. Nuortenilloista rippikoululaiset saavat merkinnän. Katso paikka tarkemmin kirkollisista ilmoituksista.

Nuorten toiminnasta voit kysyä tarkemmin Jaana Niiniseltä p. 040 7786792.

Leirit, retket ja tapahtumat

Syksyllä ja keväällä kokoonnumme Raamattuleirille. Ohjelmassa on raamattuopetuksia, ulkopuuhastelua, sisäleikkejä, musisointia, saunomista ja uimista ja hartaushetkiä.

Retkiä teemme syksyllä RuskaGospeliin ja Maata Näkyvissä-festareille.

Tule rohkeasti mukaan leireille ja retkille!

Isoistoiminta

Isoistoiminta on tärkeä osa nuorisotyötä. On hyvä, että toiminnassa on mukana aktiivisia nuoria, joilla on halu tarttua toimintaan ja tekemiseen. Jos sinulla löytyy halukkuutta ja rohkeutta olla auttamassa nuortenilloissa, leireillä ja retkillä, vaikka hartautta pitäen, leikkejä vetäen ym. niin tule mukaan isoiskoulutukseen. Uusi isoiskoulutusryhmä aloittaa toimintansa syksyisin ja "vanhat" isoset ovat tärkeänä esimerkkinä ja tukijoukkona!

Jos kysyttävää, soita 040 75 45 498/Maria

Rippikoulu

Kasteessa Jumala kutsui sinut yhteyteensä. Kasteen perusteella ja uskon kautta olet myös maailmanlaajuisen perheen, Kristuksen kirkon, jäsen.
Kristillinen kirkko on aina opettanut niitä, jotka se on kastanut tai jotka haluavat kasteelle.

Rippikoulu on osa kirkon antamaa kasteopetusta.

Rippikoulussa opit tuntemaan itseäsi, toisia ja Jumalaa.
Uskallat kulkea paremmin, kun on hyvää matkaseuraa.
Rippikoulu aloitetaan syksyllä yhteisellä INFO-tilaisuudella, jossa nuoret saavat tietoa tulevasta rippikouluvuodesta. Seurakuntaan tutustuminen tapahtuu talven aikana, keräten merkintöjä rippikouluvihkoon erilaisista seurakunnan tapahtumista.
Kevään aikana pidämme molemmille leireille kaksi etukäteispäivää. Rippileiri huipentuu konfirmaatioon, joka on uskon vahvistamista, antaa oikeuden kirkolliseen vihkimiseen ja kummin tehtävään.

Tervetuloa rippikouluun!

Leirit 2018

Kesän 2018 rippileirit Aittaniemessä:

I-ripari 5.-11.6.2018 ja konfirmaatio 17.6. Halsuan kirkossa.

II-ripari 13.-19.6.2018 ja konfirmaatio 1.7. Vetelin kirkossa

Konfirmaatioharjoitukset ja valokuvaus

to 14.6. klo 18 Halsualla ja to 21.6.klo 20 Vetelissä.

Konfirmaatiot:

Halsualla su 17.6. klo 10 ja Vetelissä su 1.7. klo 10

Riparisunnuntait ja etukäteispäivät:

I-riparin riparisunnuntai 14.1. Halsuan kirkossa ja etukäteispäivä Aittaniemessä la 21.4.

II-ripari riparisunnuntai 21.1. Vetelin kirkossa ja etukäteispäivä Aittaniemessä la 5.5.

Riparisunnuntait ja etukäteispäivät ovat leirikohtaisia.

Päivään kuuluu osallistuminen jumalanpalvelukseen, välipala ja kaksi oppituntia.

Toivomme myös vanhempien osallistuvan jumalanpalveluksiin yhdessä nuoren kanssa.

Kysymykset

Kaikkia rippikouluun liittyviä asioita voit kysyä

Juha Karhulahti 0500 36 11 74

Vesa Parpala 040 52 05 721

Maria Mortensen 040 75 45 498

Jaana Niininen 040 77 86 792

Vanhemmat

Vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita seurakunnan tilaisuuksiin yhdessä rippikoululaisen kanssa. On hienoa jos vanhemmat osallistuvat nuoren kanssa yhdessä jumalanpalveluksiin tai kyselevät nuorelta, mitä nuortenillassa/rippikoulussa on opetettu ja mitä nuori opetuksesta ajattelee.

Rippikoululaisten vanhempainillat :

• to 10.11. klo 18.30 vetelin seurakuntatalo
  • to 4.5. klo 18.30, (paikka vielä avoin).

Vanhempainillat ovat tarkoitettu sekä veteliläisten, että halsualaisten rippikoululaisten vanhemmille.