Herätysliikkeet

Toiminta-ajatus

• Hengellisessä yhteisössä, herätysliikkeissä, kristityt ottavat askeleen sitovaan ja velvoittavaan uskon hahmoon. Herätysliikkeillä ja kirkossa toimivilla sääntökunnilla on paljon yhteistä. "Sääntökuntaelämässä on Jumala keskustassa, … Sääntökunnan elämä on radikaalia rakkautta Jumalaa kohtaan. Siinä tahdotaan elää edeltäpäin Jumalan valtakunnan elämää, jossa Jumala on kaikki kaikessa” (Leonardo Boff).
  • Herätysliikkeissä halutaan luopua itsekkyydestä ja ojentautua toisten ihmisten palveluun. Jumala-keskeisyys on lähimmäisyyttä.
  • Pienikin hengellinen yhteisö, joka kokoontuu harvoin, voi tulla tärkeäksi.  Sen lähtökohtana on evankeliumi, joka on osallisuutta Jumalaan ja keskinäistä jakamista. Näin tunnustetaan todeksi lause: Ilman yhteisöä ei ole kristillisyyttä, sillä kristillisyys on elämää seurakunnassa.