Sielunhoito

Toiminta-ajatus

• Seurakunnan tehtävänä on jakaa maailmalle Elävä Sana, Jeesus Kristus. Luottamus Jumalaan ja hänen hyvyyteensä joutuu koettelemukseen silloin, kun ihminen kohtaa kärsimyksen.
  • Kärsimykset nostavat esille Jumalan majesteettisuuden ja herättävät pelkoa à lohdutuksen tarve
  • Lohdutus on latinaksi consolatio. Sana tarkoittaa sitä, ettei hätään joutunutta jätetä yksin. Apu on siinä, että hän saa kristillisen uskon ja lohdutuksen sekä lohdutuksen yhteisön turvakseen.
  • Lohduttaminen tarkoittaa luottamuksen ja rohkeuden antamista tilanteessa, joka uhkaa näännyttää.
  • Ihmiset osoittavat empatiaa ja kulkevat rinnalla, mutta yksin Jumala lohduttaa (Tuomas Kempiläinen): ”Koska et ole kätkenyt lujasti sydämeesi Jeesusta, etsit usein ulkonaista lohdutusta, joka on kuitenkin heikkoa…” ( Pieni Kempi, s. 183) – ”Etsi lohdutustasi Jumalalta ja Jumalassa, jos haluat olla aina iloinen” (s. 186)

• Tarjotaan mahdollisuus yksityiseen sielunhoitoon
  • Pyritään luomaan seurakunnasta hoitava yhteisö
  • Tarjotaan opetusta kristillisestä sielunhoidosta