Avioliittoon vihkiminen

Toiminta-ajatus

• Toimituksessa on kaksi osaa: avioliiton solmiminen ja avioliiton siunaaminen.
  • Avioliitto on Jumalan asettama, ja sen on tarkoituksena on aviopuolisoiden yhteys ja keskinäinen apu sekä lasten vastaanottaminen.
  • Kristillinen avioliitto kuvaa kirkon ja Kristuksen suhdetta.
  • Avioliiton solmiessaan mies ja nainen antavat aviolupauksen toisillensa antanet ja Jumala yhdistää heidät toisiinsa Jumalan sanalla ja rukouksella. Avioliittoon vihkiminen antaa ”vakuutuksen” perhe-elämälle.
  • Raamatun opetus avioliitosta auttaa ymmärtämään, kuinka mies ja nainen täydentävät toisiaan.
  • Avioliitto kutsuu kristittyä tehokkaasti pyhitykseen, vanhan ihmisen kuolettamiseen ja epäitsekkääseen rakkauteen jokapäiväisessä elämässä, ja tähän seurakunnan armonvälineet antavat avun ja tuen.

Tavoite

• Perheen perustaminen ja avioliittoon vihkiminen liittyvät yhteen, ja Jumalan sana, siunaus ja julkinen lupaus luovat pohjan perhe-elämälle
  • Seurakunta tarjoaa tukea ja sielunhoitoa perhe-elämän ongelmiin samoin kuin muuhunkin yhteiselämän rikkinäisyyteen.
  • Häämusiikin tulisi sopia toimitukseen, joka on luonteeltaan jumalanpalvelus. Häämusiikista on aina syytä neuvotella kanttorin kanssa. Tarkempia esimerkkejä häämusiikiksi sopivista kappaleista löytyy osoitteessa  http://www.haamusiikki.info/
  • Luodaan vihkitoimituksesta juhla, joka johdattaa kaikki osanottajia keskinäiseen rakkauteen ja uskollisuuteen sekä Jumalan sanan kuulemiseen